ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ
Κείμενα και άρθρα για το πώς εφαρμόζεται ο βελονισμός. Δίδεται μόνο η αυστηρά επιστημονική θεώρηση. Σεβόμαστε αλλά δεν δεχόμαστε την Κινέζικη θεώρηση. Την απορρίπτουμε ως αντιεπιστημονική, μη συμβατή δηλαδή με τους κανόνες της επιστήμης όπως αυτή ορίζεται από την εποχή του Διαφωτισμού και εντεύθεν.

 

www.iasisnet.gr

Πολλές πληροφρορίες για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του βελονισμού. Οι διάφορες καταστάσεις και πώς αντιμετωπίζονται με τη δυναμική θεώρηση του βελονισμού.
 

 

Ιατρικός Βελονισμός

Μία εισαγωγή στον βελονισμό σε σχέση με την σύγχρονη ιατρική.
 

Συνδέσεις

ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

Trigger Points

Ο όρος trigger point χρησιμοποιήθηκε πρώτα από την dr. Janet Travell για να περιγράψει ένα κλινικό εύρημα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Πόνος σχετιζόμενος με ένα διακριτό και ευερέθιστο σημείο σε ένα σκελετικό μυ, που δεν πρέρχεται από τραύμα, νεόπλασμα, φλεγμονή, εκφύλιση ή λοίμωξη.
 • Το επώδυνο σημείο μπορεί να γίνει αισθητό σαν ένα ογκίδιο ή μιά λωρίδα εντός του μυός και μπορεί να εκλυθεί μιά αντίδραση τινάγματος αν ερεθιστεί το σημείο trigger.
 • Πίεση του σημείου αναπαράγει τον πόνο του ασθενούς, ο οποίος κατανέμεται κατά ένα τρόπο που είναι τυπικός για τον σχετιζόμενο μυ.
 • Ο πόνος δεν μπορεί να αποδοθεί σε ευρήματα από τη νευρολογική εξέταση του ασθενούς.
Επιμέλεια Κειμένων:
Ιωακείμ Τσιγερίδης
Ειδικός Παθολόγος
Κλινική Εφαρμογή Βελονισμών
Αγ. Ιωάννου 66 - Αγ. Παρασκευή
τηλ. 210-6082272


 1. Εισαγωγή

 2. Αναλγησία

 3. Φαινόμενο Τε Τσι (Deqi)

 4. Μακροχρόνιος Πόνος

 5. Ινομυαλγία

 6. Είδη Πόνου

 7. Trigger Points