ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ
Κείμενα και άρθρα για το πώς εφαρμόζεται ο βελονισμός. Δίδεται μόνο η αυστηρά επιστημονική θεώρηση. Σεβόμαστε αλλά δεν δεχόμαστε την Κινέζικη θεώρηση. Την απορρίπτουμε ως αντιεπιστημονική, μη συμβατή δηλαδή με τους κανόνες της επιστήμης όπως αυτή ορίζεται από την εποχή του Διαφωτισμού και εντεύθεν.

 

www.iasisnet.gr

Πολλές πληροφρορίες για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του βελονισμού. Οι διάφορες καταστάσεις και πώς αντιμετωπίζονται με τη δυναμική θεώρηση του βελονισμού.
 

 

Ιατρικός Βελονισμός

Μία εισαγωγή στον βελονισμό σε σχέση με την σύγχρονη ιατρική.
 

Συνδέσεις

ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

Ινομυαλγία

Πολλά συμπτώματα της ινομυαλγίας όπως ο διάχυτος πόνος, τα σημεία trigger, η ευαισθησία των δερματικών πτυχών, ο αρθρικός πόνος, οίδημα των χεριών ή των γονάτων, μούδιασμα ή πάγωμα των άκρων, δικτυωτή πελίωση του δέρματος, ευερέθιστο έντερο και τροφονευρωτικό οίδημα είναι ενδεικτικά μιάς αυτόνομης νευροπάθειας ή μιάς ριζοπάθειας.

Οι ασθενείς με διάχυτο πόνο πρέπει οπωσδήποτε να εξετασθούν για παθήσεις του μυϊκού συστήματος, ιδίως δε των εν τω βάθει παρασπονδυλικών μυών όπως ο ημινωτιαίος και οι πολυσχιδείς μύες.

Η θεραπεία αρxίζει με επαναβεβαίωση ότι η κατάσταση δεν προκαλεί αναπηρία και δεν προκαλεί ατροφία μυών και καταστροφή αρθρώσεων.

Δεν απειλεί τη ζωή και δεν εμποδίζει την εργασία.

Δώστε έμφαση στη φυσική κατάσταση των μυών με σταδιακά αυαξνόμενη άσκηση (κολύμπι ή περπάτημα) για διάταση των πασχόντων μυών και διατήρηση της λειτουργικότητας των αρθρώσεων.

Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να καταπολεμήσουν την αϋπνία και την κατάθλιψη.

Επιμέλεια Κειμένων:
Ιωακείμ Τσιγερίδης
Ειδικός Παθολόγος
Κλινική Εφαρμογή Βελονισμών
Αγ. Ιωάννου 66 - Αγ. Παρασκευή
τηλ. 210-6082272


  1. Εισαγωγή

  2. Αναλγησία

  3. Φαινόμενο Τε Τσι (Deqi)

  4. Μακροχρόνιος Πόνος

  5. Ινομυαλγία

  6. Είδη Πόνου

  7. Trigger Points